020 – 261 2876 info@burobentheimer.nl

Huurpuntentelling aanvragen – Bentheimer Amsterdam

U wilt een geschil over de hoogte van de huur met een huurder voorkomen. Daarom is het belangrijk om de hoogte van de huur te baseren op de huurpuntentelling. Deze puntentelling geeft een indicatie van de kwaliteit van een woning. Er worden punten toegekend voor verschillende kenmerken van een woning, zoals oppervlakte, woz-waarde en voorzieningen in de keuken en badkamer.

Het meest belangrijk voor de hoogte van de huurpuntentelling is echter de energie prestatie van een woning. Zo krijgt een energiezuinige woning met een goed energielabel veel extra punten, en een woning met een slecht energielabel geen of weinig punten.

Buro Bentheimer stelt op grote schaal puntentellingen op voor woningbeheerders, expat rental bureaus en particulieren die hun woning willen verhuren.
Dit doen wij in combinatie met het energielabel. Soms heeft de woning al voldoende punten. Als dat niet het geval is, kunnen wij u adviseren om het energielabel te verbeteren en om de voorzieningen in de woning te verbeteren.

Op deze wijze weet u precies wat u moet doen om de geliberaliseerde sector te bereiken en komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan. Buro Bentheimer heeft de afgelopen jaren honderden woningen in en buiten Amsterdam naar de geliberaliseerde sector gebracht met haar adviezen.